Små ting og hverdagsglæde i en omvendt tid

Små ting og hverdagsglæde i en omvendt tid

Godmorgen til jer og tak fordi, du har lyst til at læse med!

Jeg får i dag besøg af min mor og søster, som både skal agere arbejdskraft i butikken – og samtidig være hyggeligt selskab til nogle tiltrængte strikketimer. Det føles lidt sjovt, ikke at må kramme og skulle holde den fornødne afstand, når man ikke har set dem længe, men det er jo nu engang omstændighederne. 

 

Den seneste uge er der strikket halvandet ærme (et halvt ærme tilbage!) på min Copenhagen Cardigan, og så er sommerstemningen skruet i top med den fine, gule Fortune Sweater strikket i to tråde Silk Mohair fra Isager farve 59.

Jeg har tilføjet ovenstående billede på min hjemmeside og lavet et lille skriv om nogle af de tiltag, vi gør for at gøre denne biks så bæredygtig, som overhovedet muligt. Det ligger dybt i mig, at papir, pap og plastik købes genbrugt, alt bliver genanvendt eller sorteret nøje og alle ressourcer bruges med ansvar og omtanke. 

Vi er stadig ikke nået til et punkt, hvor der ikke er prisforskel på at vælge bæredygtigt – og at vælge det modsatte. Derfor er det væsentligt dyrere at købe bæredygtig kaffe, chokolade, kvalitetsgarn og genanvendte materialer. Men jeg har den faste holdning, at hvis jeg ikke har mulighed for at købe bæredygtigt, så vil jeg hellere undvære netop dét og finde et andet bæredygtigt alternativ. 

Hvordan har du det med bæredygtighed? Er det noget, du gør dig overvejelser omkring eller forsøger at arbejde hen imod? I må meget gerne dele i kommentar-feltet! Det er så hyggeligt, når vi kan inspirere hinanden i bedre retninger. 


Strikkeliste April 20′

 
 

Og til slut..

Denne morgen drømmer jeg om: 

  • At begynde at strikke tøj til mini (der er ingen mini i vores hjem endnu, men der skal jo være mini-modeller i butikken, såå..)
  • Sommeraftener med min skønne strikke-veninde Astrid
  • Friske jordbær og figner fra haven – findes der noget bedre? – ok strik, dumt spørgsmål! 
  • Sommer-strikkecafé med drinks og snacks i butikkens gårdhave 
  • Et hyggehjørne i butikken med kaffe, bagværk og strikkemagasiner 
  • At lave vores første portion af sensommer-honning fra vores meget aktive bier 
  • At få Erte og Bølle (vores to får) klippet for første gang og lære at spinde og plantefarve uld på gammeldags manér!


Tak fordi I bestiller garn, kommenterer og følger med.

Må I have en skøn solskinstorsdag,

De kærligste hilsener,

Maria Elstrøm, Strikkehjørnet Mariager