Skriblerier om kvalitet og bæredygtighed

Skriblerier om kvalitet og bæredygtighed

Hej derude og tak fordi, du læser med! 

De tanker, jeg vil dele med dig i dag, er nogle, som ligger mig meget på sinde. Og som er gennemgående i de beslutninger og valg, jeg træffer i dagligdagen. Emnet er så stort, at vi nok kun får skrabet overfladen med det her indlæg. Men ikke desto mindre vil jeg mene, at det i denne tid er vigtigere end nogensinde at få skrabet den overflade. 

Det handler om bæredygtighed, at træffe mere bevidste valg og at passe på sig selv og andre. Det handler ikke om mere, men bedre. Af det hele. Og det hænger jo egentlig både sammen med at strikke, købe garn, madvarer, tøj og vores tilværelse i det hele taget. Jeg skal prøve, ikke at gøre det alt for langt. Men uh, hvor er der meget på hjertet!

Om vi vil det eller ej, handler det meste jo i bund og grund om penge. Desværre. Og at få os til at bruge langt flere, end vi egentlig har behov for. Og det må lyde fuldstændig skørt fra min mund, da jeg jo egentlig lever af at sælge garn og tilbehør. Jeg kan meget bedre lide tanken om, at leve af at dele og skabe en historie. Og være så stærk i den passion, at det andet ikke kan undgå at følge med. Jeg tænker ekstremt meget over, hvor jeg ligger mine penge. Men jeg er samtidig ikke nærig med dem, når jeg skal have anskaffet mig noget nyt. Jeg betaler gerne for høj kvalitet, og jeg finder allerhelst nogle af de mindste, lokale butikker jeg kan støtte. Jeg elsker tanken om, at mine penge gør en forskel for andre. Og ikke at de bare er en del af alle de mange bestillinger eller køb, som ville komme uanset. 

Derfor betyder det så meget for mig at fortælle jer, at jeres bestillinger gør en forskel. Hver og en. De gør, at vi indimellem kan få en fyraftensøl på gården og holde vores dyr sunde og raske. De holder en lille familie igang, og vi lover til gengæld altid at være på dupperne og gøre vores bedste, for at levere det bedst mulige garn til jer af højeste kvalitet. Mit mål vil aldrig være, at blive en af de største webshops indenfor garn og tilbehør. Hvis jeg kan forsyne min familie, kan successen ikke blive større. 

 

Og så tilbage til det med bedre, istedet for mere. Når jeg køber et par LauRie bukser, så betaler jeg en pæn pris for dem. Det gør, at jeg passer på dem. Sætter pris på dem og gør mit bedste, for at de holder i mange år. 

Og jeg tror, det samme gør sig gældende med garn. Hvis vi køber garn af høj kvalitet, vil vi værdsætte både processen og det færdige resultat endnu mere. Så hellere færdiggøre lidt færre projekter om året. Hellere 6-8 færdige trøjer, som virkelig vækker glæde og vil gøre det i mange år. End 10-15 trøjer, hvoraf halvdelen kommer til at tilbringe størstedelen af deres liv bagerst i skabet. For her følges kvalitet og bæredygtighed så fint ad. Og det er både social, økonomisk og klima-relateret bæredygtighed. De, der har produceret dit garn, har fået en ordentlig løn for deres arbejde. De har arbejdet under gode forhold. Og de har passet så meget på ressourcerne, som de kan.

I begyndelsen af min strikkerejse havde jeg travlt. Virkelig travlt. Men det har jeg ikke længere. Nu nyder jeg det, og det gør ikke noget, at et projekt tager lidt længere tid om at blive færdiggjort. Vi når nok alligevel aldrig til et punkt, hvor vi føler os tilfredse og ikke har et næste projekt, der presser på. 

Det hele bunder nok også lidt i min baggrund som yogalærer og min egen interesse herfor. Men det er tanker, som gør en kæmpe forskel i mit liv til det bedre. Og måske kan du bruge nogle, eller måske ikke. Uanset hvad, er jeg taknemmelig for, at du tog dig tid til at læse med. 

Og til slut..

Denne morgen føler jeg mig ekstra taknemmelig for:

  • “Fra jord til bord” tankegangen, og at få denne ført videre til garnbranchen
  • At lære at træde et skridt tilbage, skrue tempoet ned og stole på, at hele nok skal gå alligevel
  • Alle de skønneste ansigter, der kommer forbi min butik til snak og garnindkøb i disse dage
  • At I har lyst til at følge med bag skærmen derude
 
 

Tak fordi I bestiller garn, kommenterer og følger med.

Må I have en skøn, skøn mandag og nyde hver en maske på pindene.

 

De kærligste hilsener,

Maria Elstrøm, Strikkehjørnet Mariager