Lidt om strik og at finde ro

Lidt om strik og at finde ro

Ro kan findes på mange måder, og strik er en glimrende én af slagsen!

Jeg tror efterhånden, de fleste har stiftet med bekendtskaber med symptomer for stress, angst eller depression. Og det er jo egentlig ganske naturligt, da vores urinstinkter er indrettet på denne måde, for at beskytte os bedst muligt. Men trods alt lever vi i dag i en verden, som ikke har de samme “farer”, som man havde i urtiden. Det er ikke farligt at befinde sig i en tilstand af stress eller angst, så længe den ikke er varig.

Der er så meget at sige om det moderne liv og alt det, vi skal nå i løbet af en uge. Ikke desto mindre har vi i dén grad brug for noget, der trækker os lidt væk. Lader blodtrykket falde ned, og på et tidspunkt – lader roen indfinde sig igen. Og hvad gør du, for at genfinde din ro efter en hård uge eller hård arbejdsdag? Hvordan lader du dine batterier op igen, så du både kan nå dine gøremål, være der for dine nærmeste og stadig have en hverdag med overskud og glæde?

Jeg vil gerne dele de tips, som virker for mig i en travl hverdag. Og måske du allerede kan gætte det første.

Strik for afstresning, fordybelse og glæde

Der er mange fordele ved strik, og de har været kendt ganske længe. Måske har vi glemt dem, i den ihærdige og ivrige indsats efter så meget andet. Måske er det netop nu, vi skal finde dem frem igen.

At strikke en bluse, tæppe eller såmænd en karklud kræver mange timers arbejde. Der er ikke noget “quick fix” og vi må strikke os igennem maske efter maske, indtil vi sidder med det endelig resultat i hånden. Men undervejs i processen vil du hurtigt mærke, at du finder ind i et rum, hvor tanker får lov at være tanker, og fordybelsen i maskerne, garnet og processen tager over. Hjernen får lov at hvile lidt. Vi får fornyet energi. Bliver inspirerede, motiverede, glade. Den skaber proces der er, skaber en varig tilfredsstillelse, som intet “quick fix” vil kunne skabe. Det er det med, at lave ting fra bunden. Og give sig selv tid til blot at sidde med garn og pinde i hænderne, maske efter maske.

Jeg har gerne et fast tidspunkt dagligt, hvor jeg har tid til at strikke. Det kan være, det kunne være tidlig morgen, eftermiddag eller sen aften for dig. Uanset, så lad det være en tid og et rum, hvor du kan være uforstyrret og lade dine batterier op.

Yoga og meditation til at finde ro

Du har nok hørt stimen før. Og det kan virke helt overvældende at komme igang, men effekterne er meget tiltalende. Bedre bevægelighed, mentalt overskud, ro i kroppen, forbedret tålmodighed, bedre nattesøvn – der er mange. Har du mulighed for det, så start med en kort yogavideo for begyndere. Som helt nybegynder er det nemmeste at sidde stille, når vi har arbejdet kroppen lidt igennem. Men tiden vil meditation måske være nok for dig. For mig starter hver eneste morgen på min yogamåtte. Jo mere det prioriteres, jo mere bliver det en helt naturlig del af dagen. Netop dette emne kommer du til at høre mere om, eftersom det fylder en stor del af mit liv og der er så meget at give videre.

TID I NATUREN OG VINTERBADNING

Jeg hørte engang én sige, at man skal finde et sted i naturen, som man besøger ofte, og så holde øje med, hvordan det skifter gennem sæsonen. Måske gå den samme tur, eller bare være opmærksom på dine omgivelser, mens du går. Der ligger en helt naturlig ro ude i naturen, for hverken træer eller blade har noget som helst, de skal nå. Og uanset hvor visne og nøgne træerne bliver – så bliver de smukke og grønne igen til foråret. Naturens gang har så meget at lære os.

Jeg er særligt glad for vinterbadning, som både booster immunforsvaret, sætter gang i forbrændning og forbedrer kroppens evne til selv at holde sig varm.

AT STRIKKE I FÆLLESSKABER

Lige så skønt, som det er at strikke for sig selv, lige så skønt er det, at strikke sammen med andre. Der findes så mange strikke fællesskaber i dag, og det er altid hyggeligt at møde nye mennesker, som deler den samme passion. I butikken er der strikkecafé hver mandag fra 18.30-20.30, hvor vi er samlet på tværs af aldersgrupper og erfaring, og deler nogle hyggelige timer med inspiration, hjælp, kaffe/te og lidt hjemmebagt kage. Det kan du læse mere om lige her.

Jeg har så meget på hjertet om netop dette emne, og håber, du måske kan finde lidt, som du kan bruge eller prøve af. Én ting er, hvor fantastiske trøjer vi selv kan skabe – en anden ting er, hvilken fantastisk ro de trøjer kan skabe undervejs.

I ønskes en dejlig og rolig weekend!

Maria Elstrøm